HIPPO

HIPPO

Udruženje "Global Hipo" (Global Hippo Association) je dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje osnovano radi unapređivanja jezičke svesti, edukacije dece i mladih o značaju učenja stranih jezika, organizovanje aktivnosti na edukaciji predavača, kao i organizaciji takmičenja iz oblasti stranih jezika.

HIPPO međunarodno takmičenje iz engleskog jezika ulazi u svoju četvrtu godinu i otvoreno je za sve učenike između 10 i 19 godina i sve škole iz škola u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Italiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Sloveniji. Učenici koji žele da učestvuju u takmičenju mogu se prijaviti samostalno ili preko škole.

Zahvaljujući GLOBAL INPUT – LCCI IQ Reps za Balkan i međunarodno priznatom odboru EDI Pearson za engleski jezik, HIPPO takmičenje ima pravo da koristi originalne komponente međunarodno priznatih ispita Reading i Listening za prelimnarnu rundu takmičenja. Svi ti ispiti po završetku takmičenja ostaju školama na korišćenje te svi profesori imaju pravo da ih koriste u nastavi.

http://www.hippo-competition.org/     HIPPO competition 

http://www.globalinput.org/      Global input 

http://www.ediplc.com/      EDI Pearson KORISNI LINKOVI